Lang werd Boisset geassocieerd met de productie van middelmatige wijnen tot eind jaren ’90. Er werd resoluut gekozen voor kwaliteit. De eerste stap werd genomen in 1999, toen de groep het domein Vougerai oprichtte. De tweede stap van deze herpositionering kwam er toen er voor gekozen werd om de leiding van domaine Jean Claude Boisset toe te vertrouwen aan Grégory Patriat, een zeer getalenteerde wijnmaker die werd opgeleid bij de befaamde Lalou Bize-Leroy. De productie werd door tien gedeeld, er werd een nieuwe ultramoderne kelder gebouwd en er is nu een intelligent en veeleisend aankoopbeleid voor druiven. Het resultaat is spectaculair en de wijnen behoren de dag van vandaag tot de top in Bourgogne. Deze regionale benaming mag overal in de Bourgogne worden gecultiveerd. De appellatie heeft een oppervlakte van ongeveer 1.400 hectare. De variaties tussen dorpen kunnen van grote invloed zijn op de kenmerken van de wijnen. Daarom is een zorgvuldige selectie essentieel om de beste wijn te kunnen maken.
Deze wijn wordt gemaakt van druiven afkomstig van verschillende percelen die zowel afkomstig zijn van de Côte de Beaune – waar de wijn zijn rijkheid aan dankt - en van iets verder naar het zuiden, waardoor de wijnen een fris, mineraal karakter krijgen. Er werd rigoureus werk geleverd voor de productie van deze wijn waardoor de terroir volledig tot zijn recht komt in deze wijn. Strak maar met de nodige rondeur. Een echte klassieker
Appellatie: Bourgogne Chardonnay AOP
Regio: Bourgogne
Druivenrassen: Chardonnay 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: fris-mineraal
Aroma: Toetsen van wit fruit, bloemen en citrus.
Smaak: Sappige en ronde chardonnay met fijne zuren, terugkerend citrus toetsen en een lichte vettigheid in de mond.
Serveren bij: Allerhande visgerechten.
Download hier de informatie fiche.