Lang werd Boisset geassocieerd met de productie van middelmatige wijnen tot eind jaren ’90. Er werd resoluut gekozen voor kwaliteit. De eerste stap werd genomen in 1999, toen de groep het domein Vougerai oprichtte. De tweede stap van deze herpositionering kwam er toen er voor gekozen werd om de leiding van domaine Jean Claude Boisset toe te vertrouwen aan Grégory Patriat, een zeer getalenteerde wijnmaker die werd opgeleid bij de befaamde Lalou Bize-Leroy. De productie werd door tien gedeeld, er werd een nieuwe ultramoderne kelder gebouwd en er is nu een intelligent en veeleisend aankoopbeleid voor druiven. Het resultaat is spectaculair en de wijnen behoren de dag van vandaag tot de top in Bourgogne.
"Limozin" is een heel goed voorbeeld omdat het evenveel, zo niet meer, consistentie onthult dan een Premier Cru vooral dankzij de 100! Jaar oude wingerds. Het is ook genesteld tussen twee prestigieuze klimaten die geclassificeerd zijn als premier cru "Les Genevrières" en "Les Charmes”.
Zoals vaak het geval is in Bourgondië, verwijzen de wijngaardnamen vaak naar een geografisch kenmerk. "Limozin" verwijst naar een beek die ooit langs de wijngaard stroomde.
De druiven werden met de hand geplukt en werden een eerste keer gesorteerd in de wijngaard en een tweede keer toen ze bij de wijnmakerij aankwamen. De hele druiventrossen werden gedurende 2½ uur zachtjes geperst. De temperatuur van de most werd teruggebracht tot 12°C en werd vervolgens onmiddellijk overgebracht naar vaten van 450L zonder bezinking om een maximum aan droesem te behouden. Lange fermentatie met autochtone gisten voor extra complexiteit en frisheid.
14 maanden gerijpt zonder battonage om alle mineraliteit van deze wijn naar voren te brengen. 30% nieuwe Franse eiken vaten.
Appellatie: AOP Meursault Climat Le Limozin
Regio: Bourgogne
Druivenrassen: Chardonnay 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: mineraal-vol
Aroma:De neus zal je verleiden met zijn aroma's van citroen, acacia, geassocieerd met subtiel honingzoete en rokerige tonen.
Smaak: Een rijke en volle wijn ondersteund door een fijne mineraliteit met lichte hout toetsen en fruit tonen in de mond.
Serveren bij: Allerhande visgerechten, wit vlees, gevogelte.