Menu
EUR
De Perfecte Zomerwijnen: Verfrissing en Smaak voor Warme Dagen

De Perfecte Zomerwijnen: Verfrissing en Smaak voor Warme Dagen

Door: Tom Reacties: 0

De Perfecte Zomerwijnen: Verfrissing en Smaak voor Warme Dagen

De zomer is het seizoen van lange avonden, barbecues, en gezelligheid in de buitenlucht. Wat is er beter dan een heerlijke wijn om deze momenten compleet te maken? Zomerwijnen staan bekend om hun verfrissende karakter en levendige smaken die perfect passen bij de warme temperaturen. In deze blog neem ik je mee in de wereld van de beste zomerwijnen en geven ik je tips om de juiste keuze te maken voor elke gelegenheid.


1. Rosé: De Ster van de Zomer

Roséwijnen zijn ongetwijfeld de favoriet van velen tijdens de zomerse maanden. Hun lichte, fruitige smaken en verfrissende zuurgraad maken ze perfect voor warme dagen. Kies voor een droge rosé uit de Provence, bekend om zijn delicate kleur en verfijnde smaak, of probeer een Spaanse rosé met iets meer body en fruitigheid.

Aanrader: Côtes de Provence Rosé Mas de Borrels - Met tonen van aardbei, perzik en een vleugje citrus, is deze wijn ideaal voor bij lichte salades, gegrilde vis, en zomerse tapas.

2. Verfrissende Witte Wijnen

Witte wijnen zijn een andere uitstekende keuze voor de zomer. Ze zijn meestal licht, verfrissend en makkelijk te drinken. Denk aan wijnen zoals Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, en Albariño. Deze wijnen hebben een mooie zuurgraad en smaken die variëren van citrus en groene appel tot tropisch fruit.

Aanrader: Albarino van Ponte da Boga, Galicië, Spanje - Intense aroma's van steenfruit (nectarine), citrusfruit (grapefruit en limoen) met rijpe toetsen van marmelade (van abrikoos) en bloemige toetsen van roos en lavendel. , en past perfect bij geitenkaas, sushi, en lichte gerechten.

3. Lichtrode Wijnen voor de Zomer

Hoewel rode wijn meestal wordt geassocieerd met koudere maanden, zijn er ook lichtere rode wijnen die uitstekend geschikt zijn voor de zomer. Denk aan een gekoelde Beaujolais of een jonge Rosso Piceno. Deze wijnen zijn fruitig, licht en kunnen zelfs licht gekoeld geserveerd worden voor extra verfrissing.

Aanrader:De Conte Rosso uit de Marche van Il Conte Villa Prandone - Zachte en delicate aroma's van bloemen en bosaardbeitjes ondersteund door een licht kruidige insteek en frisse afdronk, is deze wijn een uitstekende keuze voor bij gegrilde kip, groenten of een charcuterieplank.

4. Bubbels voor de Feestelijke Momenten

Geen zomerse gelegenheid is compleet zonder een feestelijke bubbel. Mousserende wijnen zoals Prosecco, Cava en Champagne voegen een sprankje plezier toe aan elke bijeenkomst. Ze zijn perfect als aperitief, maar ook geweldig bij lichte voorgerechten en zomerse desserts.

Aanrader: Prosecco Cuvée Oro van Fattoria Conca d'Oro - Deze Italiaanse bubbel is licht, verfrissend en heeft delicate smaken van appel, peer en citrus. Ideaal voor bij antipasti, fruitige desserts of gewoon om te proosten op een mooie zomerdag.

5. Zoete Verleidingen

Voor degenen die van een zoetere wijn houden, zijn er tal van opties die ook in de zomer heerlijk smaken. Denk aan een gekoelde Moscato d’Asti of een lichtzoete Riesling. Deze wijnen zijn niet alleen verfrissend, maar ook perfect bij fruitige desserts of als aperitief.

Aanrader: De Moscato d'Asti van Luigi Einaudi - Deze licht mousserende wijn uit Italië heeft een heerlijk zoete smaak met tonen van perzik, abrikoos en honing. Perfect voor bij zomerse desserts zoals fruittaarten en sorbets.

 

Tips voor het Serveren van Zomerwijnen

Koelen: Zorg ervoor dat je witte, rosé en mousserende wijnen goed gekoeld serveert. Een temperatuur tussen de 7-10°C is ideaal.

Gekoelde Rode Wijn: Ja, sommige rode wijnen kunnen ook gekoeld worden! Een lichte koeling (ongeveer 12-14°C) kan de fruitige smaken van een Beaujolais of Pinot Noir, Rosso Piceno versterken.

Glazen: Gebruik bij voorkeur dunwandige wijnglazen om de aroma’s en smaken van de wijn beter tot hun recht te laten komen.

Water: Vergeet niet om ook voldoende water te drinken, vooral op warme dagen!

Of je nu een barbecue organiseert, een picknick plant of gewoon geniet van een zwoele zomeravond, er is altijd een perfecte wijn om je ervaring compleet te maken. Proost op een heerlijke zomer vol smaak en verfrissing!

Welke zomerwijn is jouw favoriet? Deel het in de reacties!

Schol,

Tom van Wines & Bites


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »