Menu
EUR
Nieuw in ons Assortiment, de organische Terres wijnen van Josep Masachs

Nieuw in ons Assortiment, de organische Terres wijnen van Josep Masachs

Door: Tom Reacties: 0

Nieuw in ons assortiment

De organsiche Terres wijnen van Josep Masachs.

Eerst, wat zijn nu organische wijnen?

Organische wijnen, ook wel biologische wijnen genoemd, zijn wijnen die worden geproduceerd met behulp van biologische landbouwmethoden. Deze methoden vermijden het gebruik van synthetische chemische stoffen zoals pesticiden, herbiciden, fungiciden en kunstmest. Hier zijn enkele kenmerken van organische wijnen:

  1. Druiventeelt:

    • Druiven voor organische wijnen worden geteeld zonder synthetische pesticiden of herbiciden.
    • Boeren gebruiken natuurlijke methoden om plagen en ziekten te beheersen, zoals het bevorderen van biodiversiteit, het gebruik van natuurlijke vijanden van schadelijke insecten en het toepassen van biologische bestrijdingsmiddelen.
  2. Wijngaardbeheer:

    • Bodembeheer is cruciaal en omvat het gebruik van compost, groenbemesting en wisselteelt om de bodemvruchtbaarheid en structuur te verbeteren.
    • Onkruid wordt mechanisch of handmatig beheerd, in plaats van met chemische herbiciden.
  3. Wijnbereiding:

    • Tijdens het vinificatieproces worden biologische wijnmakers beperkt in het gebruik van additieven en verwerkingshulpmiddelen.
    • Het gebruik van sulfieten (zwaveldioxide) is vaak lager dan bij conventionele wijnen, hoewel ze in beperkte hoeveelheden nog steeds kunnen worden gebruikt.
  4. Certificering:

    • Om als biologisch te worden gecertificeerd, moeten wijngaarden en wijnmakerijen voldoen aan specifieke normen die zijn vastgesteld door certificeringsorganisaties.
    • Certificeringsorganisaties variëren per land, zoals USDA Organic in de Verenigde Staten, EU-biologisch label in Europa en Skal in Nederland.

Organische wijnen zijn populair geworden vanwege de milieuvriendelijke methoden die worden gebruikt bij hun productie en vanwege de perceptie dat ze gezonder zijn, zowel voor de consument als voor het milieu.

 

DAT, is de insteek van Josep Masachs bij het produceren van de Terres Blanco en de Terres Tinto.

De combinatie van respect voor traditie en erfgoed in combinatie met innovatie en respect voor de natuur heeft ertoe geleidt om van uniek gelegen micro-percelen wijnen te maken die volledig organisch zijn.

De "Terres" wijnen zijn hier het mooie voorbeeld van. Beide afkomstig van unieke percelen die dankzij hun kalkrijke bodemstructuur en noordoostelijk georienteerde ligging structuur met finesse laten samen vloeien met de frisheid en de elegantie.

Wijngaarden gebruikt voor de Terres Wijnen van Josep Masachs.

Terres Blanco:

Voor de Terres Blanco hebben ze twee percelen die beplant zijn met de lokale Xarel.lo druif zorgvuldig geselecteerd. Deze percelen worden zowel tijdens het fermentatie- als rijpingsproces apart behandeld om de complexiteit te vergroten. Na met de hand te zijn geoogst, worden de druiven voorzichtig geperst met zeer lage opbrengsten. Na een korte periode van schilcontact fermenteert elk perceel afzonderlijk in een roestvrijstalen tank met gisten van dezelfde wijnstokken. 50% blijft in de tanks terwijl de andere helft enkele maanden rijpt in Franse eikenhouten vaten van 225 liter zonder batonnage.

Appellatie: DO Penedes
Regio: Catalunya
Druivenrassen: 100% Xarel.lo
Wijnstijl: Complex - Fris

Aroma: Intense aroma's van verse vruchten en bloemen met hints van rook, toast, kaneel, boter en witte peper.
Smaak: De wijn heeft een uitgesproken mineraal-zilt karakter, is gestructureerd, evenwichtig en fris.
Serveren bij: Deze wijn is goed te combineren bij schaal- schelpdieren, visgerechten, wit vlees, gevogelte en rijke kazen.

 

Terres Tinto:

Voor de Terres Tinto hebben ze twee percelen die beplant zijn met de lokale Ull de Llebre (Tempranillo kloon) druif zorgvuldig geselecteerd. De klei-kalkhoudende bodems bevorderen de fenolische rijping van de druiven en de suikeropbouw. De opbrengsten zijn laag, wat resulteert in druiven met grote intensiteit en concentratie. Deze percelen worden zowel tijdens het fermentatie- als rijpingsproces apart behandeld om de complexiteit te vergroten. De druiven worden met de hand geoogst en ontsteeld voordat ze fermenteren met autochtone gisten. We streven ernaar het variëteitskarakter te behouden, en om dat te bereiken, rusten de druiven van een van de percelen in roestvrijstalen tanks. Voor het andere perceel gebruiken we een zeer korte rijpingsperiode in Franse eikenhouten vaten om meer kruidige en geroosterde noten te verkrijgen.

Appellatie: DO Penedes
Regio: Catalunya
Druivenrassen: 100% Ull de Llebre
Wijnstijl: Complex - Vol

Aroma: Intense aroma's van zure aardbei en zwarte vruchten met balsamico tonen, zwarte peper, zoethout, venkel en munt.
Smaak: Wijn met karakter, vol met gerijpte rode en zwarte vruchten, met bloemige tonen. Aangenaam in de mond met fijne tannines.
Serveren bij: Deze wijn is goed te combineren bij allerhande vleesgerechten, tapas schotels en kazen.

 

Deze wijnen zijn er voor de liefhebbers van natuurwijnen. Ontdek en laat u betoveren door hun frisheid en elegantie.

Shop deze Terres wijnen en andere wijnen van Josep Masachs in onze WEBSHOP.

Schol! Tom van Wines & Bites


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »