Menu
EUR
Ze zijn er weer! De Mosselen.

Ze zijn er weer! De Mosselen.

Door: Tom Reacties: 0

Bij het kiezen van een wijn om te serveren bij mosselen, zijn er verschillende opties die goed kunnen passen, afhankelijk van de bereidingswijze van de mosselen en je persoonlijke smaakvoorkeur. Hier zijn enkele suggesties:

Muscadet: Een klassieke keuze bij mosselen. Deze lichte, droge witte wijn uit de Loire-vallei in Frankrijk heeft een frisse zuurgraad die goed samengaat met de zilte smaak van mosselen.

Ontdek hier de Muscadet wijn uit de Pay's Nantais van Famille Lieubeau.

Sauvignon Blanc: Een frisse en fruitige witte wijn met een hoge zuurgraad, afkomstig uit regio's zoals de Loire-vallei (bijv. Sancerre of Pouilly-Fumé) of Nieuw-Zeeland. De citrus- en kruidige tonen passen goed bij mosselen, vooral als ze zijn gekookt met kruiden zoals peterselie en knoflook.

Ontdek onze Sauvignon Blanc wijnen hier

Chablis: Een droge witte wijn uit de Bourgogne-regio van Frankrijk, gemaakt van Chardonnay-druiven. De minerale en soms licht ziltige smaak van Chablis kan de smaken van de mosselen goed aanvullen.

Ontdek de Chablis wijnen van Domaine du Pinson hier.

Picpoul de Pinet: Een wijn uit de Languedoc-regio in Frankrijk, bekend om zijn hoge zuurgraad en frisse citrusaroma's. Deze wijn wordt vaak geassocieerd met zeevruchten en is een uitstekende keuze bij mosselen.

Onze Villa Blanche Picpoul de Pinet van Calmel & Joseph is altijd een topper!

Verdejo: Een Spaanse witte wijn uit de Rueda-regio, die fris en aromatisch is met tonen van citrus en groene appel. Deze wijn kan een goede match zijn met mosselen, vooral als ze zijn bereid in een lichte, frisse saus.

Verdejo komt in vele geuren en smaken. Ontdek onze Verdejo wijnen hier.

Albariño: Een witte wijn uit Galicië in Spanje, die vaak frisse en fruitige aroma's heeft met een minerale ondertoon. Albariño past goed bij mosselen, vooral als ze in een bouillon zijn gekookt.

De Albariño "A" van Adega Ponte da Boga, een ware topper in combinatie met mosselen.

Ontdek deze wijn hier.

Vermentino: Deze witte wijn uit regio's zoals Ligurië, Toscane en Sardinië heeft frisse zuren en citrusachtige aroma's die goed samengaan met de zilte smaak van mosselen.

Ontdek onze Vermentino wijnen hier.

Verdicchio dei Castelli di Jesi: Uit de Marche-regio, deze wijn heeft een mooie zuurgraad en een lichte amandelachtige afdronk. Het is een uitstekende wijn om te combineren met mosselen, vooral als ze gestoomd of gekookt zijn met kruiden.

Ontdek de Le Vaglie Verdicchio van Santa Barbara hier.

Als je de mosselen serveert in een romige saus, kun je overwegen een witte wijn met een iets rijkere textuur te kiezen, zoals een niet al te zware Chardonnay zonder (of met minimale) eiklagering. Dit geeft genoeg body om de romigheid aan te vullen zonder de delicate smaak van de mosselen te overweldigen.

Experimenteer gerust met deze suggesties om te ontdekken welke wijn jouw favoriete mosselgerechten het beste aanvult!

Schol,

Tom van Wines & Bites

 

Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €200,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »