160 jaar familiegeschiedenis
Alhoewel de eerste vermelding van het Chateau terug te vinden zijn tot begin jaren 1400 begon het eigenlijke familieverhaal in het midden van de 18e eeuw, toen dit complete, harmonieuze landgoed, rijk aan biodiversiteit, met onmiskenbare charme Léo Barbier verleidde. De wijngaarden van 25 hectare zijn aaneensluitend gelegen in het zuiden vanéén van de grootste terroirs van de Médoc. Léo Barbier, een wijnhandelaar uit Bordeaux, herkende de kwaliteiten van dit juweel. Nadat het op 14 januari 1859 was verworven van Jeanne-Adèle, Gravin van Toulouse-Lautrec, besloot hij het pand te ontwikkelen en te verfraaien. Na familiale strubbelingen kwam het in handen van een neef van Léo Barbier, Fréderic Miailhe. Onder zijn drijvende kracht en van zijn nageslacht heeft Chateau Siran een blijvende plaats weten te handhaven onder de topwijnen uit deze appellatie.
De grootste verandering kwam er echter toen William-Alain Miailhe Siran in handen kreeg bij de verdeling van de erfenis. William-Alain Miailhe leidde Siran van 1978 tot 1988. Hij rustte het landgoed uit met moderne hulpmiddelen voor het maken van wijn en huurde de eerste oenologen, Émile Peynaud, Guy Guimberteau en vervolgens Jacques Boissenot in. Brigitte Miailhe, zijn vrouw, volgde hem op van 1988 tot 2007. Beide kunstliefhebbers.
In 2007 nam hun zoon, Édouard Miailhe, de teugels van het landgoed over. Hij heeft zeer belangrijke investeringen gedaan om de wijngaard, de vatkamer, de komst van de oogst, de rijpingskelder, de proeflokalen, de winkel en de kelder te herstructureren en te moderniseren. De moderniseringen stopten uiteraard niet in de kelder, ook in de wijngaard werden moderniseringen doorgevoerd die zich vooral vertaalden in een duurzaam beheer van de wijngaarden met een omschakeling naar organische bewerking van de wijngaarden en het bannen van pesticiden.
Hierdoor zijn de wijnstokken beter in staat op druiven van optimale rijpheid te groeien die vervolgens volledig met de hand geoogst worden waarbij de trossen voor persing volledig ontsteelt worden om enkel de beste druiven in hun wijnen te verwerken.