Het verhaal van deze wijngaard begint bij een Zwitserse familie die verliefd wordt op het land van Armagnac, in Gers, in de Gascogne. Generaties lang zijn gek op de dit gebied. Joÿ is, in tegenstelling tot wat velen denken, de naam van de wijngaard. Latere generaties worden zich bewust van de rijke bodem en de gunstige ligging van de percelen en besluiten zich te gaan richten op de wijnbouw. Ze focussen hierbij op hun voorliefde voor de witte druif. Ze wijden zich dan aan een kwaliteits-georiënteerd proces voor het produceren van rijke, moderne en verfijnde côtes de Gascogne wijnen evenals een selectie van soepele en fruitige Bas-Armagnacs. Vandaag de dag is de 4e generatie werkzaam en houden zij de liefde voor dit gebied levendig.
De waarden en ook vaardigheden omtrent de wijnmakerij zijn generaties lang doorgegeven en worden door de Gessler familie in ere gehouden door middel van het dagelijks hooghouden van team spirit en team dynamiek.
In het hart van de Gascogne, om specifiek te zijn in de gemeente Panjas (Gers), beslaat het domein 170 hectaren wijnranken op een typische Bas Armagnac terroir. Hiervan is 10% bestemd voor het distilleren van Armagnac. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en zand. De meeste percelen hebben baat bij de blootstelling naar het zuiden. Dit komt de natuurlijke ontwikkeling van de druiven ten goede en zorgt voor fruitige en aromatische wijnen. De terreinen zijn onderhevig aan een zeeklimaat waarbij de regen zorgt voor frisse en aromatische wijnen en de invloed van de Pyreneeën aan het einde van het seizoen bijdraagt aan de rijping van de druiven.