In het charmante middeleeuwse dorpje Nolay zijn zes generaties van de familie Nicolas, elkaar opgevolgd. Inmiddels staat de 7e generatie klaar om het stokje volledig over te nemen. Tegenwoordig heeft het landgoed meer dan 18 hectare, voornamelijk Hautes Côtes de Beaune, maar ook Santenay en Saint Romain. Ze voeren het gehele wijnbereidingsproces uit op het landgoed.
In de jaren vijftig verbouwden ze wijnstokken, graangewassen en hielden ze koeien op hun land. Bernard Nicolas begon het landgoed te ontwikkelen en in de jaren ‘70 besloot hij zich volledig te concentreren op de wijnstokken in Cirey les Nolay. Hij had 6 hectare en verkocht zijn druiven aan de coöperatie Hautes Côtes a Beaune.
Zijn zoon Alain, die een opleiding en ervaring had in wijnbereidingstechnieken, trad in de jaren ‘80 toe tot het domaine. In 1992 veranderde Alain de richting van het landgoed, stopte de verkoop van druiven aan de coöperatie en begon de wijn te verkopen die op het landgoed werden geproduceerd en gebotteld. Hij stapte over op duurzame wijnproductie, met behulp van traditionele teelt- en wijnbereidingsmethoden.
In 2019 werden Mylene en Benoit officiële partners van hun vader. Mylene heeft de zakelijke kant van het wijn maken gestudeerd en Benoit heeft een graad in oenologie. Deze combinatie stelt het landgoed in staat een nieuwe dynamische richting in te slaan, vol ambitie en met veel nieuwe plannen.