Het wijnhuis San Giusto a Rentennano, een naam met een Etruskische origine, kijkt uit over de bovenloop van de rivier Arbia in het meest zuidelijke punt van de Chianti Classico-wijnregio. Het landgoed domineert het laatste deel van de vallei. Omgeven door bossen, olijfgaarden, graanvelden, weilanden en uiteraard ook wijngaarden, deed het eerst dienst als middeleeuws klooster voor Cisterciënzernonnen.
Op het eerste gezicht lijkt er een hippe, relaxte sfeer te hangen en laat men het precies allemaal op zijn beloop , maar vergis je niet, dit is slechts een illusie. Excellentie in de wijngaarden is het fundament van hun succes. Met de ondersteuning van hun zus Elisabetta blijkt de organisatie van Luca, verantwoordelijk voor de wijngaarden, en zijn broer Francesco als sturende kracht in de kelders meer dan voldoende om enkele van de fijnste wijnen in Toscane te produceren.
Percarlo is zonder twijfel bij Italië's grootste wijnen voor wat de Sangiovese- druif betreft. De wijn wordt alleen in de betere oogstjaren geproduceerd waardoor de kwaliteit ontegensprekelijk altijd zeer hoog ligt. De wijnstruiken mogen niet meer dan 800 gram fruit dragen, om maar aan te geven hoe laag de beoogde rendementen zijn. Dit om de allerhoogste kwaliteit te behalen. In topjaren wordt de wijn zelfs mythisch.