De wijngaarden van Tegernseerhof liggen op de zeer steile hellingen van het Oostenrijkse Wachau-dal, beroemd om zijn witte wijnen van topkwaliteit, gemaakt van Grüner Veltliner en Riesling. Al in 1176 maakten Benedictijner monniken hier hun wijn. Tegenwoordig worden de wijnen gemaakt door Martin Mittelbach, die heeft gekozen voor een uiterst pure en zeer droge stijl. De wijnen van Martin zijn loepzuiver, spannend en kunnen wedijveren met de beste wijnen van de streek.
Deze wijn wordt gemaakt in de Oostenrijkse regio Wachau, die geregistreerd is als UNESCO-werelderfgoed. De druiven komen uit verschillende wijngaarden rond het dorp Dürnstein, met verschillende bodems en microklimaten. De Riesling groeit op de hoger gelegen stenen terrassen.
De druiven worden met de hand geplukt. Dat gebeurt in verschillende rondes om perfect rijpe en gezonde druiven te verzamelen. De druiven worden ontsteeld en geperst, waarna de vergisting plaatsvindt in RVS tanks.
Appellatie: DAC Weinviertel
Regio: Niederösterreich
Druivenrassen: Riesling100%
Wijnstijl: Fris - Mineraal
Aroma: Witte perzik, mandarijn, rode appel, guave, mango en citroenschil. Ook bloemig.
Smaak: Levendige Riesling met sappig fruit, maar ook mineraliteit.
Serveren bij: als aperitief, bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, salades.