De wijngaarden van Tegernseerhof liggen op de zeer steile hellingen van het Oostenrijkse Wachau-dal, beroemd om zijn witte wijnen van topkwaliteit, gemaakt van Grüner Veltliner en Riesling. Al in 1176 maakten Benedictijner monniken hier hun wijn. Tegenwoordig worden de wijnen gemaakt door Martin Mittelbach, die heeft gekozen voor een uiterst pure en zeer droge stijl. De wijnen van Martin zijn loepzuiver, spannend en kunnen wedijveren met de beste wijnen van de streek.
Deze wijn wordt gemaakt in de Oostenrijkse regio Wachau, die geregistreerd is als UNESCO-werelderfgoed. De druiven komen uit verschillende percelen uit Weisenkirchen en Loiben. De bodems bevatten Gföhler-gneiss, gesteente en wat löss.
De druiven worden met de hand geplukt. Dat gebeurt in verschillende rondes om perfect rijpe en gezonde druiven te verzamelen. De druiven worden ontsteeld. Het sap blijft vervolgens 12-24 uur in contact met de schillen, waarna wordt geperst en de vergisting plaatsvindt in RVS tanks.
Appellatie: DAC Weinviertel
Regio: Niederösterreich
Druivenrassen: Gruner Veltliner 100%
Wijnstijl: Fris - Mineraal
Aroma: Tonen van peer, meloen, witte bloemen, groene kruiden en room.
Smaak: Harmonieuze, gebalanceerde wijn. Zowel rond en vol als fris en mineraal. Veel finesse. Lange afdronk.
Serveren bij: Bij visgerechten, schaal- en schelpdieren, wit vlees, gevogelte.