De wijngaarden van Tegernseerhof liggen op de zeer steile hellingen van het Oostenrijkse Wachau-dal, beroemd om zijn witte wijnen van topkwaliteit, gemaakt van Grüner Veltliner en Riesling. Al in 1176 maakten Benedictijner monniken hier hun wijn. Tegenwoordig worden de wijnen gemaakt door Martin Mittelbach, die heeft gekozen voor een uiterst pure en zeer droge stijl. De wijnen van Martin zijn loepzuiver, spannend en kunnen wedijveren met de beste wijnen van de streek.
Deze wijn wordt gemaakt in de Oostenrijkse regio Wachau, die geregistreerd is als UNESCO-werelderfgoed. De druiven komen uit de wijngaard Superin, die naast de oude stadsmuren van Dürnstein ligt en direct aan de Donau. De wijngaard ligt tussen 199 en 209 meter met een hellingsgraad tot 26%. De druiven komen zowel uit de hogere (met verweerdere, armere bodems) en de lagere percelen (met rijkere bodems). De bodems bevatten gesteente, Gföhler-gneiss en zand en kiezels die door de Donau zijn afgezet.
De druiven worden met de hand geplukt. Dat gebeurt in verschillende rondes om perfect rijpe en gezonde druiven te verzamelen. De druiven worden ontsteeld en geperst, waarna de vergisting plaatsvindt in RVS tanks.
Appellatie: DAC Weinviertel
Regio: Niederösterreich
Druivenrassen: Gruner Veltliner 100%
Wijnstijl: Fris - Mineraal
Aroma: Tonen van groene pruim, meloen en rijpe peer, maar ook rook en witte peper.
Smaak: Gelaagde, spannende Grüner Veltliner. Naast fruit ook specerijen. Kracht en elegantie wisselen elkaar af.
Serveren bij: als aperitief, bij schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, salades.