De Bodega San Gregorio ligt in Cervera de la Cañada, ongeveer 95 km ten zuidwesten van Zaragoza, op de hellingen van een rotsachtige heuvel. Na Calatayud, de naamgenoot van Denominación de Origen Calatayud, is het 13 km. Het kleine dorp met 300 inwoners heeft een lange wijntraditie teruggaand tot de tweede eeuw voor Christus. In de 12e eeuw ervoer de wijnbouw door de cisterciënzers een eerste bloei en de druifluis-crisis trok veel Franse wijnmakers aan. De Bodega San Gregorio werd geboren in 1965, toen 30 wijnmakers zich verzamelden in Cervera de la Cañada.
Tegenwoordig bezit het wijngoed ongeveer 700 hectare en produceert naast de Leitrebe in Calatayud, garnacha, tempranillo, syrah, cabernet sauvignon, merlot en de witte druivensoort macabeo. De opkomst van het wijngoed viel samen met de toetreding tot de Europese Gemeenschap. De faciliteiten kunnen gemoderniseerd worden. Toch behoort de bodega vandaag de dag op technisch gebied tot een van de meest goed uitgeruste bedrijven in de Denominación de Origen Calatayud. Samen met de oude wijngaarden is dit het geheim voor het bijna surrealistische prijskwaliteitsniveau.
Deze wijn is op basis van 78% Tempranillo van meer dan 30 jaar oude stokken in combinatie met 20% Syrah. De wijn krijgt een rijping mee van 12 maanden op 225 liter eikenhouten vaten gevolgd door 12 maanden flesrijping.
Appellatie: Calatayud
Regio: Zaragoza
Druivenrassen: Tempranillo 78% & Syrah 22%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: krachtig - vol
Aroma: Aroma van bosbessen, kersen in likeur, cacao, nootmuskaat en geroosterde amandelen.
Smaak: Zijdezacht, warm en evenwichtig mondgevoel met een lange afdronk en terugkerende fruittoetsen.
Serveren bij: Heerlijk bij wildstoofpotjes, gegrild vlees, kazen.
Download hier de informatie fiche.