De Bodega San Gregorio ligt in Cervera de la Cañada, ongeveer 95 km ten zuidwesten van Saragossa, op de hellingen van een rotsachtige heuvel. Na Calatayud, de naamgenoot van Denominación de Origen Calatayud, is het 13 km. Het kleine dorp met 300 inwoners heeft een lange wijntraditie teruggaand tot de tweede eeuw voor Christus. In de 12e eeuw ervoer de wijnbouw door de cisterciënzers een eerste bloei en de druifluis-crisis trok veel Franse wijnmakers aan. De Bodega San Gregorio werd geboren in 1965, toen 30 wijnmakers zich verzamelden in Cervera de la Cañada.
Tegenwoordig bezit het wijngoed ongeveer 700 hectare en produceert naast de Leitrebe in Calatayud, garnacha, tempranillo, syrah, cabernet sauvignon, merlot en de witte druivensoort macabeo. De opkomst van het wijngoed viel samen met de toetreding tot de Europese Gemeenschap. De faciliteiten kunnen gemoderniseerd worden. Toch behoort de bodega vandaag de dag op technisch gebied tot een van de meest goed uitgeruste bedrijven in de Denominación de Origen Calatayud. Samen met de oude wijngaarden is dit het geheim voor het bijna surrealistische prijskwaliteitsniveau.
Deze wijn ondergaat 12u schilcontact alvorens er een traditionele temperatuur gecontroleerde vergisting op wordt toegepast gevolgd door een rijping van 15 dagen "sur lie" om extra diepgang in de smaak te krijgen.
Appellatie: Calatayud
Regio: Zaragoza
Druivenrassen: Macabeo 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: fris-fruitig
Aroma Veel bloemen en zacht fruit (peer en banaan) in de neus.
Smaak In de smaak fris, zacht-fruitig en bloemig.
Serveren bij Mooie passe-partout, past zeker bij gevogelte, rijstgerechten.