De Bodega San Gregorio ligt in Cervera de la Cañada, ongeveer 95 km ten zuidwesten van Zaragoza, op de hellingen van een rotsachtige heuvel. Na Calatayud, de naamgenoot van Denominación de Origen Calatayud, is het 13 km. Het kleine dorp met 300 inwoners heeft een lange wijntraditie teruggaand tot de tweede eeuw voor Christus. In de 12e eeuw ervoer de wijnbouw door de cisterciënzers een eerste bloei en de druifluis-crisis trok veel Franse wijnmakers aan. De Bodega San Gregorio werd geboren in 1965, toen 30 wijnmakers zich verzamelden in Cervera de la Cañada.
Tegenwoordig bezit het wijngoed ongeveer 700 hectare en produceert in Calatayud, garnacha, tempranillo, syrah, cabernet sauvignon, merlot en de witte druivensoort macabeo. De opkomst van het wijngoed viel samen met de toetreding tot de Europese Gemeenschap. De faciliteiten kunnen gemoderniseerd worden. Toch behoort de bodega vandaag de dag op technisch gebied tot een van de meest goed uitgeruste bedrijven in de Denominación de Origen Calatayud. Samen met de oude wijngaarden is dit het geheim voor het bijna surrealistische prijskwaliteitsniveau.
Op basis van 100% Macabeo afkomstig van "high altitude" wijngaarden (lees= 700+ m hoogte) worden de druiven handmatig geoogst en op een traditionele wijze vergist.
Appellatie: Calatayud
Regio: Zaragoza
Druivenrassen: Macabeo 100%
Wijnstijl: Sappig - Vol
Aroma: Toegankelijk aroma van citrus, groene pruimen en bloemen met een lichte toetsen van peer en perzik.
Smaak: SIn de mond biedt een intens en evenwichtig gevoel, met een aanhoudende en aangename afdronk die uitnodigt om verder te proeven.
Serveren bij: Heerlijk bij tapaschotels, lichte kazen, (gegrilde) visgerechten, rijstgerechten.
Download hier de informatie fiche.