De Bodega San Gregorio ligt in Cervera de la Cañada, ongeveer 95 km ten zuidwesten van Zaragoza, op de hellingen van een rotsachtige heuvel. Na Calatayud, de naamgenoot van Denominación de Origen Calatayud, is het 13 km. Het kleine dorp met 300 inwoners heeft een lange wijntraditie teruggaand tot de tweede eeuw voor Christus. In de 12e eeuw ervoer de wijnbouw door de cisterciënzers een eerste bloei en de druifluis-crisis trok veel Franse wijnmakers aan. De Bodega San Gregorio werd geboren in 1965, toen 30 wijnmakers zich verzamelden in Cervera de la Cañada.
Tegenwoordig bezit het wijngoed ongeveer 700 hectare en produceert naast de Leitrebe in Calatayud, garnacha, tempranillo, syrah, cabernet sauvignon, merlot en de witte druivensoort macabeo. De opkomst van het wijngoed viel samen met de toetreding tot de Europese Gemeenschap. De faciliteiten kunnen gemoderniseerd worden. Toch behoort de bodega vandaag de dag op technisch gebied tot een van de meest goed uitgeruste bedrijven in de Denominación de Origen Calatayud. Samen met de oude wijngaarden is dit het geheim voor het bijna surrealistische prijskwaliteitsniveau.
Op basis van 100% Garnacha Tinto afkomstig van "high altitude" wijngaarden (lees= 700+ m hoogte) worden de druiven handmatig geoogst en op een traditionele wijze vergist. Deze wijn is een "roble", dit wil zeggen dat de wijn 4 maanden rijping heeft ondergaan op eiken vaten. Dit om meer diepgang toe te voegen aan de wijn.
Appellatie: Calatayud
Regio: Zaragoza
Druivenrassen: Garnacha 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: Sappig - Vol
Aroma: Geen overdreven hout dus een fruitige neus met meer rood dan aardbeien en wat rode kersen en eucalyptus.
Smaak: Sappig in de mond met vanille, een pepertje, lichtjes wat zoethout en een goede, maar elegante afdronk.
Serveren bij: Heerlijk bij wildstoofpotjes, gegrild vlees, kazen.
Download hier de informatie fiche.