In navolging van de wijnbouwtraditie van zijn Castiliaanse voorouders maakte Carlos Moro zijn droom waar, en stichtte hij in 1988 de bodega Matarromera in Valbuena de Duero (Valladolid) met een duidelijk doel voor ogen: het bereiden van kwaliteitswijnen met de meest geavanceerde technologie en hierbij de traditionele bereidingswijzen in acht nemen. De grootste uitdaging die Carlos Moro aanging was zijn keuze voor nieuwe vaten voor de rijping van zijn wijnen, een initiatief dat in die tijd nieuw was in deze streek. Een andere sleutel tot het onmiddellijke succes van Matarromera waren de uitstekende wijngaarden, midden in de "gouden mijl" van Ribera del Duero. Vandaag de dag, een kwarteeuw later, blijft Carlos Moro projecten ontwerpen, en bereid hij nog steeds alsmaar meer geperfectioneerde wijnen. Matarromera's focus op kwaliteitswijnen komt voort uit de wijngaard zelf. Dankzij het werk dat is begonnen door de voorouders van Carlos Moro, is liefdevolle zorg voor de wijngaard een constante factor geweest. Geen gekunstel in de Bodega maar een een goede wijn komt uit een top wijngaard.
Bij Grupo Matarromera staat duurzaamheid erg hoog in het vaandel en de Matarromera Group is in 2007 door IESE [Institute of Higher Business Studies] gekozen als de meest milieuvriendelijke organisatie in Spanje. Het wijnhuis genereert momenteel meer energie dan het verbruikt. Elke bodega van de Matarromera group is een duurzaam gebouw en is ontworpen om natuurlijke verlichting te benutten, optimale isolatie te bieden en zowel regenwater als afvalwater effectief te gebruiken.
Bodegas Emina is gelegen in de Ribera del Duero en is onderdeel van de Gruppo Matarromera zoals ze met Melior een wijnhuis hebben in de Rueda en met Carlos Moro (CM) een wijn huis in de Rioja en natuurlijk met Bodegas Matarromera gelegen aan de golden mile in de Ribera Del Duero. Carlos Moro wilde een nieuw type wijn maken in twee van de belangrijkste wijnbouwgebieden van zijn geboorteplaats, de Spaanse regio Castilië en León. Carlos, nu voorzitter van Bodegas Familiares Matarromera, begon eind jaren negentig zijn plan van Emina te schetsen. In 2005 bouwde hij de moderne wijnmakerij Emina Ribera naast het historische klooster van Santa María de Valbuena, aan de oevers van de rivier de Douro. In 2007 bouwde hij de Emina Rueda-wijnmakerij dicht bij Medina del Campo; beide wijnhuizen liggen op minder dan een uur rijden van Valladolid en op minder dan twee uur van Madrid.
Emina is Latijn voor 'geliefd' en een hemina was de hoeveelheid alcohol die monniken dop een dag mochten consumeren. De naam Emina belichaamt een ware passie voor de wereld van wijn. Het merk respecteert zowel de huidige tijd als het verleden en is tegelijkertijd zeer trots op de innovatieve kijk op onderzoek en technologische implementatie. Dit wordt weerspiegeld in meerdere projecten die worden uitgevoerd door wijnhuis tezamen met de Universiteit in duurzaam ondernemen. Mocht u zelf in de buurt zijn dan kunt u dit ook zelf ervaren tijdens de oenologische ervaringen die men biedt bij Emina. Volledig zelfvoorzienend, innovatief water-management met hergebruik water management.
Appellatie: DO Rueda
Regio: Castilla y León
Druivenrassen: 100% Sauvignon Blanc
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: fris-sappig
Aroma: In de neus tropische aroma's van ananas, passievrucht en groene mango, buxushout, kruidige tonen en een subtiele citrustoets, met rode paprika en witte bloemen.
Smaak: In de mond, een uitstekend evenwicht tussen volume, body en zuurgraad, met een levendige smaak en een aangename bittere afdronk. Uitstekende lengte.
Serveren bij: Als aperitief, bij schaal- schelpdieren en gerechten met een frisse smaakbeleving.
Download hier de informatie fiche.