La Cerbaiola van Giulio Salvioni wordt gezien als onbetwistbare nummer één binnen het genre van de cult-Brunello. Sinds begin 1900 is de familie Salvioni bezig met het verbouwen van de lokale druivenvariëteit Sangiovese Grosso. Het is dankzij Giulio Salvioni dat het domein sinds 1985 ook wijn vinifieert en bottelt.
Op een unieke mini-terroir van 3 hectaren is het domein er in geslaagd om een bijzonder traditionele Brunello te maken dankzij een constante focus op kwaliteit en precisie. De typische huisstijl, die bijna doet denken aan Barolo en Barbaresco, wordt bereikt door lage rendementen, lange maceraties en rijping in grote fusten.
Salvioni wordt samen met Poggio di Sotto en Soldera beschouwd als de heilige drievuldigheid van Montalcino.
De druiven van de Rosso zijn louter en alleen afkomstig van Brunello-wijngaarden. Enkel wanneer de productie groot genoeg is, wordt er beslist om een deel vroeger te bottelen en bijgevolg als Rosso op de markt te brengen. In se gaat het over jong gebottelde Brunello. Het resultaat is een diepe rijke Rosso met aroma's van diep donker fruit. Een van de meest indrukwekkende Rosso di Montalcino-wijnen op de markt!