Deze kleine maar bijzondere Azienda Agricola staat bekend om zijn perfectie. In 1985 werd het domein aangekocht door Loris Biatta, maar reeds vier generaties zit de wijnmicrobe in de familie. Om optimale kwaliteit te garanderen heeft het domein enorm geïnvesteerd in technologie en wordt bijgestaan door enkele van de meest vermaarde oenologen gespecialiseerd in 'vini con le bollicine' (mousserende wijnen).
Le Marchesine is één van de toonaangevende producenten in de Franciacorta, zeg maar de Champagne-streek van Italië. De mousserende wijnen worden gemaakt volgens de méthode traditionelle en met dezelfde cépages. Deze Extra Brut is niet gedoseerd en heeft +- 1.7 g restsuiker per liter. De wijn is met andere woorden beendroog en dit maakt hem tot een ideale starter van de maaltijd. Een pareltje!
Deze wijn rijpt 24 maanden “sur lattes” alvorens op de markt te komen.
Appellatie: Franciacorta DOCG
Regio: Lombardia
Druivenrassen: Chardonnay, Pinot Nero & Pinot Bianco
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: mineraal - droog
Aroma: De neus benadrukt een kruidige mineraliteit. Toetsen van citrusschil, bergamot en kruisbessen. Kruidige toets van dille en wilde venkel.
Smaak: Eenmaal in de mond heeft de wijn een frisse spanning met terugkerende toetsen van citrus met een aangename zuurtegraad naar de afdronk toe.
Serveren bij: Aperitief, salades, schaal- & schelpdieren, Aziatische keuken.
Donwload hier de informatie fiche.