Emidio Pepe richtte zijn wijndomein op in 1964, nadat hij samen met zijn vader en grootvader had gewerkt. De familie maakt al wijn sinds 1889 in Casa Pepe. Niemand in de Abruzzen geloofde in het grote verouderingspotentieel van Trebbiano en Montepulciano d'Abruzzen, behalve Emidio Pepe. Hij wijdde al zijn energie aan die twee inheemse druivenrassen, waarbij hij hun ongelooflijke potentieel bewees en dit ieder oogstjaar weer aan de hele wereld laat zien. Het bewaarpotentieel van de wijnen wordt bewezen door de “late releases” die ieder jaar gedaan worden. Naast een gedeelte van de recente oogst (altijd minimaal 4 jaar oud) worden wijnen aangeboden die enkele jaren kelderrijping hebben gekregen. Een unieke kans om wijnen te kopen die perfect op dronk zijn. Belangrijk is te melden dat de rode wijnen die ouder zijn dan 20 jaar voor de release allemaal worden geproefd, over geschonken in een nieuwe fles en opnieuw gekurkt. Op de hals van de fles is waar te nemen in welk jaar de wijn is gedecanteerd. Deze flessen zijn zeldzaam en van de oudere wijnen komen ieder jaar slechts enkele flessen naar België.
De Branella-wijngaard van Emidio Pepe is ongeveer 2 hectare groot en aangeplant in 1966. De Gran Sasso bergen zorgen voor een verkoelende luchtstroom en ook de Adriatische zee brengt verkoeling. Hierdoor is een langzame rijping gegarandeerd. De bodem van de wijngaarden bestaat uit kalkrijke klei en kalkgesteente. Het microklimaat zorgt voor een unieke ligging om de grootste wijnen te maken.
Na de handmatige oogst worden de druiven met de voeten geplet in een grote houten kuip. Per keer wordt 350 kg per gedurende 40-45 minuten getreden, waardoor een intense schilinweking, . Hierdoor geeft de schil materie, smaken en aroma's vrij. Deze methodezorgt voor een zachte persing van de druiven en de steeltjes blijven intact. De most gist in kleine betonnen tanks, waar de spontane gisting begint en 30-35 dagen duurt. Van beton gaat de wijn rechtstreeks de fles in om zijn lange verbetering op fles te beginnen.