De wijngaarden van Santa Barbara zijn tussen de 25 en 40 jaar oud en beslaan een gebied van 45 hectare land dat zich uitstrekt van de glooiende heuvels van de gemeente Barbara, over Serra de Conti, Montecarotto, Arcevia tot Morro D'Alba en Cupramontana. De bijzonderheid van deze gebieden ligt in de klei en waterrijke bodems die zich uitstrekken over een strook land begrensd door de Adriatische Zee naar het oosten en de Apennijnen in het westen.
Vanaf het begin van zijn activiteit had het wijnhuis twee doelen: het doen herleven van inheemse druivensoorten, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d'Alba, om wijnen te creëren die een beroep deden op de internationale smaak, die origineel waren en een groot karakter hadden zoals Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.
Santa Barbara is goed voor een jaarlijkse productie van 900 000 flessen; 50% hiervan wordt wereldwijd geëxporteerd.
Deze wijn is de basicuvée van het domein op gebied van Verdicchio. Vergeet de amforaflessen uit de supermarkt want hier zijn we op totaal ander niveau bezig. Santa Barbara is dan ook één van de boegbeelden uit de Verdichio dei Castelli di Jesi. In de neus vinden we vooral minerale toetsen en florale aroma's terug. In de mond komt deze mineraliteit terug en krijgen we een fijne vettige afdronk.
Appellatie: Verdicchio dei Castelli di Jesi DOP
Regio: Marche
Druivenrassen: Verdicchio 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: fris - mineraal
Aroma: Vers fruit en witte bloemen met een afdronk van bittere amandel.
Smaak: Zacht, sappig en fruitig met een ronde smaakbeleving en zachte afdronk.
Serveren bij: Aperitief, schaal- en schelpdieren of lichte visgerechten.
Download
hier de informatie fiche.