De wijngaarden van Santa Barbara zijn tussen de 25 en 40 jaar oud en beslaan een gebied van 45 hectare land dat zich uitstrekt van de glooiende heuvels van de gemeente Barbara, over Serra de Conti, Montecarotto, Arcevia tot Morro D'Alba en Cupramontana. De bijzonderheid van deze gebieden ligt in de klei en waterrijke bodems die zich uitstrekken over een strook land begrensd door de Adriatische Zee naar het oosten en de Apennijnen in het westen.
Vanaf het begin van zijn activiteit had het wijnhuis twee doelen: het doen herleven van inheemse druivensoorten, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Montepulciano en Lacrima di Morro d'Alba, om wijnen te creëren die een beroep deden op de internationale smaak, die origineel waren en een groot karakter hadden zoals Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon.
Santa Barbara is goed voor een jaarlijkse productie van 900 000 flessen; 50% hiervan wordt wereldwijd geëxporteerd.
Le Vaglie behoort tot de beste wijnen in zijn soort. De Verdicchio-druif zorgt voor een zeer complexe neus van o.a. bloemetjes en boter, een brede mondvulling met frisse zuurtjes en een zeer lange verfijnde finish. Niet alleen is de wijn geschikt bij vele visgerechten, Le Vaglie combineert ook mooi bij wit vlees en zelfs kazen. Een passe-partout aan een ongelooflijke sterke prijs!
Appellatie: Verdicchio dei Castelli di Jesi DOP
Regio: Marche
Druivenrassen: Verdicchio 100%
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: fris - mineraal
Aroma: Rijker en rijper aroma dan het kleine zusje, naast bloemen ook citrus, amandel en kruiden.
Smaak: In de mond een volle en ronde smaakbeleving met een zeer verleidelijke en verfrissende afdronk.
Serveren bij: Aperitief, schaal- en schelpdieren of lichte visgerechten.
Download
hier de informatie fiche.