Paul Mas, Icoon in Zuid-Frankrijk:
Een eigen wijndomein; dat was de droom van Jean Astruc, koetsier in het Franse plaatje Limoux. In 1862 wordt zijn droom werkelijkheid met het verkrijgen van 12 hectare wijngaard in de Zuid-Franse gemeente Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft dezelfde ambitie en blijft ondanks zijn verdiensten in de Eerste Wereldoorlog land aankopen. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre Domaine Astruc. Het wijnhuis beslaat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om de wijn te exploiteren. Na het afronden van zijn studie, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, in 1977 terug naar Malras om samen met zijn vader Domaine Astruc groter te maken.
De wijngaarden zijn ook volledig biologisch gecertificeerd ene bodem bestaat voornamelijk uit kalk met kleine kiezeltje. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, tenzij er sprake is van een extreme situatie in de wijngaard. Verder werken zij met respect voor de wijngaard, druif en omgeving. Alleen met een gezonde wijngaard en omgeving kan je namelijk een naar een zo hoog mogelijke natuurlijke kwaliteit van de druif streven.
De wijngaarden van het domein genieten van een zeer bijzonder overgangsklimaat, aan de voet van de Pyreneeën, daar waar de oceanische invloeden in harmonie samensmelten met de impressies van de Middellandse-Zee.
Deze wijn krijgt een gedeeltelijke fermentatie mee op eikenhouten vaten gevolgd door een rijping op eiken houten vaten voor een periode van 6 maanden.
Appellatie: IGP Pay's d'Oc
Regio: Languedoc
Druivenrassen: Chardonnay 100%
Wijnstijl: fruitig-vol
Aroma: Impressies van geroosterde noten en amandelen gemengd met een vleugje limoen en witte bloesem.
Smaak: Heel vet en aromatisch in de mond en met een bijzonder lange afdronk.
Serveren bij: Schaal- en schelpdieren, visgerechten, wit vlees zoals kip, kalkoen.
Download hier de informatie fiche.