Paul Mas, Icoon in Zuid-Frankrijk:
Een eigen wijndomein; dat was de droom van Jean Astruc, koetsier in het Franse plaatje Limoux. In 1862 wordt zijn droom werkelijkheid met het verkrijgen van 12 hectare wijngaard in de Zuid-Franse gemeente Malras. Zijn zoon Jean Astruc heeft dezelfde ambitie en blijft ondanks zijn verdiensten in de Eerste Wereldoorlog land aankopen. In de jaren vijftig erft diens zoon Pierre Domaine Astruc. Het wijnhuis beslaat dan meer dan 30 hectare wijngaard en de middelen om de wijn te exploiteren. Na het afronden van zijn studie, komt de zoon van Pierre, Jacques Astruc, in 1977 terug naar Malras om samen met zijn vader Domaine Astruc groter te maken.
De wijngaarden zijn ook volledig biologisch gecertificeerd ene bodem bestaat voornamelijk uit kalk met kleine kiezeltjes. Er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, tenzij er sprake is van een extreme situatie in de wijngaard. Verder werken zij met respect voor de wijngaard, druif en omgeving. Alleen met een gezonde wijngaard en omgeving kan je namelijk een naar een zo hoog mogelijke natuurlijke kwaliteit van de druif streven.
De wijngaarden van het domein genieten van een zeer bijzonder overgangsklimaat, aan de voet van de Pyreneeën, daar waar de oceanische invloeden in harmonie samensmelten met de impressies van de Middellandse-Zee.
Deze wijn ondergaat eerst een koele schilinweking voor meer extractie gevolgd door de fermentatie, de pneumatische persing en een gedeeltelijke rijping op eikenhouten vaten voor een periode van 6 maanden (25% van de wijn).
Appellatie: IGP Pay's d'Oc
Regio: Languedoc
Druivenrassen: Syrah 100%
Wijnstijl: fruitig-vol
Aroma: krachtige geur van balsamico, kruiden en aroma's van cassis en violet.
Smaak: In de smaak is hij echt heel krachtig, volle aanzet van zwart fruit met daarbij tonen van kruiden, vanille en tabak.
Serveren bij: Perfect bij de dagelijkse keuke, gegrild vlees, grilles, rood vlees en rijpe kazen.
Download hier de informatie fiche.