Na de Tweede Wereldoorlog in de jaren ’50 heerste er veel armoede onder de boeren in Zuid-Italië. Grootvader Angelo Paradiso, een van de vele boeren in Puglia, besluit in die tijd zijn heil te zoeken in de wijnbouw en bouwt in 1954 het wijnhuis Cantine Paradiso. Tegenwoordig is Cantine Paradiso een wijnhuis, dat met name bekend staat om zijn gulle, rode wijnen, gemaakt van druivensoorten als Primitivo, Negroamaro en Nero di Troia.
Afkomstig van verschillende wijngaarden rondom Cerignola in Apulië. De bodem bestaat uit klei en kalk.
Na het ontstelen van de druiven worden deze gekneusd en weken ze 10-15 dagen in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur onder de 27 graden. De wijn wordt daarna geperst. De wijn blijft 2 maanden in RVS tanks, om vervolgens overgebracht te worden naar eikenhouten vaten. Daarin rijpt de wijn 12 maanden. De wijn rijpt vervolgens nog 4 maanden op fles.
Appellatie: Puglia Rosso IGP
Regio: Puglia
Druivenrassen: 100% Nero di Troia.
Inhoud: 75cl
Wijnstijl: krachtig - vol
Aroma: Rijp, rood kersenfruit. Cacao en koffie.
Smaak: Geconcentreerd. Zwoel, dik, rijp fruit. Prettige tannines.
Serveren bij: Past goed bij rood vlees, gegrilde vleesgerechten en rijpe kazen.