Gezellig is een lichte rode Wyne, afkomstig uit België. Deze Botanical Wyne is gemaakt door Bôtan Distillery op basis van 15 gedistilleerde kruiden waaronder shiso, sansho peper geassembleerd met kers. Een fruitige stijl met elegante tannines waarbij je in de neus rijp rood fruit kunt herkennen, alsook fruitbloesems en toetsen van amandel. In de mond kun je kers en appel ontdekken met toetsen van Mediterrane kruiden.
Neus
Rijp rood steenfruit, nootachtig, fruitbloesem.
Noten van amandel en roos.
Mond
Fruitig en vol, kersen, appel. Lange afdronk.
Notions
Verse room, lichte mediterrane kruiden.
Koppeling
Lichte gerechten, koud of warm op basis van tomaat
Pasta's, tomaten, mozzarella
Taco's, Libanese gerechten
Magrebijnse keuken, paprika's
Vlees, carpaccio
Kalfsvlees, kip
Paddestoelgerechten
Peulvruchten, graanvruchten
sorbets
Botanical Wynes "Botanical Wyne, niet gemaakt om te lijken op (traditionele wijn) maar eerder om gelaagde smaken en het vermogen om gemakkelijk te combineren met voedsel te eren."
Op basis van onze superieure botanische distillaten maken wij alcoholvrije Botanical Wynes. Door te vertrouwen op de waarden van Bôtan Distillery, huldigt Botanical Wynes dezelfde belangrijke pijlers als traditionele wijnen: erfgoed, vakmanschap en authenticiteit. Complexe en gelaagde smaken worden ontworpen op basis van zorgvuldig gedistilleerde botanische producten, wijndruiven en een grote verscheidenheid aan fruit.
"Botanical"
De botanische producten worden door onszelf geteeld en geoogst in volle grond, waardoor uiteindelijk een prachtig diverse polycultuur ontstaat. "Non-alcoholic" Botanical Wynes heeft niets te maken met het industriële proces van de-alcoholizaitie*. Wij geloven dat een alcoholvrije wijngelegenheid gebaseerd is op authentieke waarden en complexe aroma's.
*De-alcoholisatie van wijn is een proces dat "omgekeerde osmose" heet. Dit is NIET een zacht en schoon proces! Bij omgekeerde osmose wordt de wijn tegen het membraan gepompt met een druk groter dan de osmotische druk, waardoor verbindingen zoals ethanol en water selectief diffunderen, waardoor de alcohol uit de wijn wordt verwijderd. Het nadeel? Het tast de structuur aan, beïnvloedt de smaak en beperkt de houdbaarheid, wat alcoholvrije wijnmerken oplossen door kunstmatige of zogenaamd natuurlijke aroma's en bewaarmiddelen toe te voegen.
"Wyne"
"Wyne" verwijst naar de cultuur en tradities rond wijn: de gelegenheid en het genot. Net als een fles wijn open je Botanical Wyne op een bepaald moment of bij een bepaalde gelegenheid.
Download hier de informatie fiche.