La Cuvée Folie is een stille witte Botanical Wyne, afkomstig uit België. Deze Botanical Wyne is gemaakt door Bôtan Distillery op basis van 14 gedistilleerde kruiden waaronder verveine, nerolibloesem geassembleerd met peer. In de neus kun je vers en rijp wit steenfruit herkennen, alsook florale toetsen en citrus. Waarbij je in de mond peer en perzik kunt ontdekken, alsook een mineraliteit met ziltige toetsen en een vleugje brioche.
Ideaal als aperitief, of verfrissende verlichtende na het diner serveren.
Neus
Fris, rijp wit fruit, bloemige citrusbloesem,
Subtiel, mineraal, ziltig, complex
Mond
Fruitig, licht zuur, wit fruit als perzik en peer.
Een vleugje rijke amalfi citroen in de afdronk.
Zilt, verfijnd mineraal.
Notions
Kweepeer, vanille, gemalen peper, bloemige noten van linde, acaciabloesem, brioche.
Koppeling
Witte groenten, asperges, witlof, hopscheuten, noten, knolselderij, appel, wortel, zonnebloemwortel,
lichte gerechten, boter- of roomsauzen,
voer, witte vis, schelpdieren, coquille, carpaccio.
Jonge harde kazen, roomkazen, rauwe kazen.
Desserts op basis van vanille-ijs en patisserie op basis van bladerdeeg of kruidenijs.
Botanical Wynes "Botanical Wyne, niet gemaakt om te lijken op (traditionele wijn) maar eerder om gelaagde smaken en het vermogen om gemakkelijk te combineren met voedsel te eren."
Op basis van onze superieure botanische distillaten maken wij alcoholvrije Botanical Wynes. Door te vertrouwen op de waarden van Bôtan Distillery, huldigt Botanical Wynes dezelfde belangrijke pijlers als traditionele wijnen: erfgoed, vakmanschap en authenticiteit. Complexe en gelaagde smaken worden ontworpen op basis van zorgvuldig gedistilleerde botanische producten, wijndruiven en een grote verscheidenheid aan fruit.
"Botanical"
De botanische producten worden door onszelf geteeld en geoogst in volle grond, waardoor uiteindelijk een prachtig diverse polycultuur ontstaat. "Non-alcoholic" Botanical Wynes heeft niets te maken met het industriële proces van de-alcoholizaitie*. Wij geloven dat een alcoholvrije wijngelegenheid gebaseerd is op authentieke waarden en complexe aroma's.
*De-alcoholisatie van wijn is een proces dat "omgekeerde osmose" heet. Dit is GEEN zacht en schoon proces! Bij omgekeerde osmose wordt de wijn tegen het membraan gepompt onder een grotere druk dan de osmotische druk, waardoor verbindingen zoals ethanol en water selectief diffunderen, waardoor de alcohol uit de wijn wordt verwijderd. Het nadeel? Het tast de structuur aan, beïnvloedt de smaak en beperkt de houdbaarheid, wat alcoholvrije wijnmerken oplossen door kunstmatige of zogenaamd natuurlijke aroma's en bewaarmiddelen toe te voegen.
"Wyne"
"Wyne" verwijst naar de cultuur en tradities rond wijn: de gelegenheid en het genot. Net als een fles wijn open je Botanical Wyne op een bepaald moment of bij een bepaalde gelegenheid.
Download hier de informatie fiche.