Burmester staat al een lange tijd bekend om zijn Port- en Douro Doc-wijnen. Het begon allemaal in Londen in 1750, toen Henry Burmester samenwerkte met John Nash om Burmester, Nash & Co. te creëren. Vanuit Vila Nova de Gaia begonnen ze Port Wines te exporteren naar Europa.
Burmester staat bekend om zijn Britse roots, met een uitstekende kwaliteit van zijn Port- en DOC Douro-wijnen die in meer dan 30 landen verkocht worden. De wijnen eren hun terroir en geven het merk een van zijn onderscheidende eigenschappen, elegantie.
In de loop der jaren ging het bedrijf van generatie op generatie totdat in 1834 Johann Wilhelm Burmester (JWB), een directe afstammeling van de oprichtende partner, Henry Burmester, van boord ging in Porto zonder zich voor te stellen dat hij de oprichter zou worden van een nieuwe dynastie, die beroemd zou worden in de stad. Grote beslissingen toonden karakter en moed.
De kelders van Burmester bevinden zich naast de Luiz I-brug (ontworpen door Theophile Seyrig, voormalig partner van de Eiffel) in Porto. Als je voor het gebouw staat kun je de geuren van de portwijn al ruiken. Binnen vind je de wijnwinkel, proeflokaal en rondleidingen door een pakhuis vol geschiedenis en onontdekte hoekjes.
De individualiteit en het karakter van Burmester zijn de universele principes die de portwijnen definiëren en inspireren.
De visie van Burmester is om karaktervolle ervaringen te bieden op elk moment van het leven - persoonlijk en professioneel. Karakter is het universele principe van de wijnen en de levensstijl van Burmester.
Appellatie: DOP Porto
Regio: Douro
Druivenrassen: Malvasia, Rabigato, Verdelho & Viosinho
Wijnstijl: finesserijk - subtiel
Aroma: De geur is rijk en complex en wordt gedomineerd door florale aroma's en fruit.
Smaak: Deze port heeft een zijdezachte smaak, met fijne frisse zuren die zorgen voor een goede balans in de wijn.
Serveren bij: Erg lekker als aperitief, maar deze port is ook zeer geschikt bij geroosterde amandelen, gedroogd fruit, verse vijgen en salades.
Download hier de informatie fiche.